Recept preuzet sa sajta - www.coolinarika.com
Sastojci:
Za tijesto:
- 140 gr maslaca
- 160 gr šećera
- 200 gr čokolade
- 8 žumanjaka
- 8 bjelanjaka
- 120 gr brašna
- 1 vanilin šećer
- 100 gr marmelade marelica
- 125 gr maslaca
- 250 gr čokolade za kuhanje
Priprema:
Pjenasto umutite maslac, dodajte omekšanu čokoladu, šećer i vanilin šećer pa sve dobro izradite. Zatim
umiješajte brašno i jedan po jedan žumanjak. Na kraju umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka.
Kalup za torte namažite maslacem i pobrašnite pa u nj istresite smjesu i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 do 160°C otprilike sat vremena
Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, skinite obruč i pustite da se ohladi.
Marmeladu od marelica zagrijte s 1 žlicom vode. Biskvit prerežite i premažite toplom marmeladom, a to učinite i s cijelom tortom.
Kad se ohladi, prelijte je glazurom od čokolade.
Glazuru od čokolade pripremite na sljedeći način: maslac kuhajte na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani maslac maknite s vatre i ostavite stajati da se slegne 2 do 3 minute.
U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni maslac miješajući metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu masu.