srijeda, 13. travnja 2011.

Savršene kocke

Sastojci:

Biskvit:
  •  3 jaja
  •  150 gr šećera
  •  50 ml ulja
  •  100 ml mlijeka
  •  100 gr čokolade
  •  70 gr brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  100 gr mljevenih lješnjaka 
Krema:
  •  400 ml mlijeka
  •  1 puding čokolada
  •  60 gr šećera
  •  100 gr čokolade
  •  50 ml jake crne kafe
  •  250 gr maslaca 
Glazura:
  •  20 gr maslaca
  •  100 gr čokolade

Priprema:

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute. U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kavu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.
Za glazuru, maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.

Broj komentara: 5:

  1. probala sam i mogu vam rec da su stvarno savrsene:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala....pa nisu djaba dobile taj naziv! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgledaju savršeno. Čim budem pravila kolač znam koji ću:) Naravno moram napisati dojmove nakon degustiranja:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Obicno ne komentarisem, ali sad moram napisati, napravila sam ih i zaista su savrsene.

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas mi je drago da Vam se svidjaju...Pozdrav

    OdgovoriIzbriši