Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- 150 gr šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 100 gr čokolade
- 70 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 gr mljevenih lješnjaka
- 20 gr maslaca
- 100 gr čokolade
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute. U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kavu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.
Za glazuru, maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
probala sam i mogu vam rec da su stvarno savrsene:)
OdgovoriIzbrišiHvala....pa nisu djaba dobile taj naziv! :)
OdgovoriIzbrišiIzgledaju savršeno. Čim budem pravila kolač znam koji ću:) Naravno moram napisati dojmove nakon degustiranja:)
OdgovoriIzbrišiObicno ne komentarisem, ali sad moram napisati, napravila sam ih i zaista su savrsene.
OdgovoriIzbrišiBas mi je drago da Vam se svidjaju...Pozdrav
OdgovoriIzbriši