nedjelja, 13. veljače 2011.

Lazanje

Sastojci:
  • 700 gr mljevenog mesa 
  • 250 ml paradajz pelata  
  • 500 gr izribanog sira (Gauda, Livada ili...)  
  • origano
  • bešamel
  • so i biber 
  • 3 češnja češnjaka 
  • pakovanje gotovih lazanja

Priprema:

Na ulju lagano prodinstati češnjak dok ne dobije zlatnu boju. Dodati mljeveno meso, zasoliti i dinstajti 5 minuta povremeno mješajući. 
Pelat od paradajz dodati mesu malo posoliti i kuhati 15-ak minuta. Pred sam kraj pobiberiti i dodati origano.
Pripremiti zasoljenu vodu za lazanje u koju ste dodali malo ulja.
Važno je da je smijesa od mesa vruća kad se lazanje slažu jer će se na taj način tijesto dodatno omekšati. 
Po par listića stavite u vruću vodu na 1-2 minute i slažite na nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu. 
Slažite na način da na tijestom prekrijete površinu, dodajte meso, bešamel i izribani sir, pa opet tijesto... Na kraju sve prelijte bešamelom. 
Pazite da pravilno rasporedite sastojke, a ako vam nečeg ostane to uvijek možete stvaiti na gornji sloj što će djelovati i prilično dekorativno. 
Pecite u zagrijanoj pećnici 30-ak minuta na 220°C.
















































Nema komentara:

Objavi komentar