Sastojci:
- 700 gr mljevenog mesa
- 250 ml paradajz pelata
- 500 gr izribanog sira (Gauda, Livada ili...)
- origano
- bešamel
- so i biber
- 3 češnja češnjaka
- pakovanje gotovih lazanja
Priprema:
Na ulju lagano prodinstati češnjak dok ne dobije zlatnu boju. Dodati mljeveno meso, zasoliti i dinstajti 5 minuta povremeno mješajući.
Pelat od paradajz dodati mesu malo posoliti i kuhati 15-ak minuta. Pred sam kraj pobiberiti i dodati origano.
Pripremiti zasoljenu vodu za lazanje u koju ste dodali malo ulja.
Važno je da je smijesa od mesa vruća kad se lazanje slažu jer će se na taj način tijesto dodatno omekšati.
Po par listića stavite u vruću vodu na 1-2 minute i slažite na nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu.
Slažite na način da na tijestom prekrijete površinu, dodajte meso, bešamel i izribani sir, pa opet tijesto... Na kraju sve prelijte bešamelom.
Pazite da pravilno rasporedite sastojke, a ako vam nečeg ostane to uvijek možete stvaiti na gornji sloj što će djelovati i prilično dekorativno.
Pecite u zagrijanoj pećnici 30-ak minuta na 220°C.
Nema komentara:
Objavi komentar