petak, 11. veljače 2011.

Piletina sa senfom i susamom

Sastojci:
  • 600 gr pilećeg filea
  • 2 čena bijelog luka
  • 3 kašike senfa
  • 3 kašike kisele pavlake
  • malo bibera
  • 3 kašike susama
  • 3 dcl maslinovog ulja
  • 1 kašika vegete
  • 300 gr svježih šampinjona


Priprema:




Isjeckati piletinu na komadiće, zatim komadiće premazati senfom. Propržiti piletinu s vegetom na vrelom ulju, da dobije zlatno žutu boju. Doliti u tavu 0.5 dcl vode i ostaviti da se dinsta još 10 - 15 minuta. Nakon toga meso izvaditi u posebnu posudu.

Ponovo zagrijati ulje i propržiti susam 30-tak sekundi, a onda dodati šampinjone isječene na listiće, sipati malo vode, posoliti i ostaviti da se dinsta 10 minuta.

Šampinjonima dodati 2 kašike kisele pavlake, promješati i vratiti piletinu nazad u tavu. Na samom kraju, dodati bijeli luk.

















Nema komentara:

Objavi komentar