Sastojci:
Biskvit:
- 8 žumanaca,
- 5 belanaca,
- 100 gr šećera,
- 100 gr brašna,
- strugana kora limuna
- 250 gr šećera i tri kašike šećera,
- sok i kockice ananasa (iz konzerve)
- 5 žumanaca
- 10 tabli želatina, čaša slatke pavlake
Priprema:
Biskvit: umutite žumanca sa šećerom, dodajte čvrsto ulupan sneg od belanaca i struganu koru limuna. Pažljivo sve promešajte, pa dodajte brašno i ponovo promešajte. Pecite u podmazanom plehu. Kad kora dobije zlatnožutu boju izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi.
Fil: na štednjaku kuhajte sok od ananasa sa šećerom dok se ne zgusne kao sirup.
Zasebno umutite žumanca s tri kašike šećera i želatinom razmekšanim u mlakoj vodi, pa ih pomešajte sa sirupom od ananasa, zatim dodajte slatku pavlaku, promešajte i filujte koru.
Ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Neposredno pred služenje, tortu ukrasite kockicama ananasa.