ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Havana torta


Sastojci:
  • 1l mlijeka
  • 250 gr šećera
  • 3 kesice želatina
  • 3 šlag krema od vanile
  • 200 gr napolitanki
  • 100 gr rendane čokolade

Priprema:

U 1,5 dl mlijeka potopiti 3 kesice želatina. Ostatak mlijeka staviti da prokuha sa šećerom, skinuti sa ringle i umješati rastopljeni želatin. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
3 šlag krema umutiti sa 3 dl vode. Spojiti obje smese i mutiti mikserom oko 20 minuta.

Podijeliti na 2 dijela i u 1 dio dodati rendanu čokoladu ili neki ekstrakt.
U dublju tepsiju staviti celofan i sipati red fila pa red mrvljenih napolitanki, pa opet fil pa keks….

Staviti je u zamrzivač na sat -dva, pa prevrnuti na tacnu.