ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Čokoladni kolač sa kokosom


Sastojci:
  • 120 gr maslaca
  • 60 gr krupno iseckane čokolade
  • malo cimeta
  • kašičica instant kafe
  • 2 jajeta
  • 250 gr šećera
  • malo ekstrakta vanile
  • 60 gr brašna
  • pola kvasca
  • 180 gr strugane gorke čokolade
  • 80 gr kokosovog brašna

Priprema:

Na pari rastopite čokoladu za kuhanje, maslac, cimet i kafu. Skinite sa štednjaka i malo rashladite. Žicom ulupajte jaja sa šećerom, a kada smijesa postane pjenasta, dodajte vanilin šećer.
Brašno i kvasac pomješajte sa razmućenim jajima i šećerom, pa miješajte dok ne dobije čvrstu masu, a zatim dodajte rastopljenu čokoladu i kokosovo brašno. Pecite 25-30 minuta na 180°C.