Sastojci:
Kore:
- 6 jaja
- 120 gr šećera u prahu
- 120 gr brašna
- 50 gr putera
- 150 gr šećera
- sirće
Fil:
- 6 jaja
- 170 gr šećera u prahu
- 100 gr rendane čokolade
- 200 gr putera
- 1 vanilin šećer
- šlag pjena
Priprema:
Umutiti žumanca sa prah šećerom i postepeno dodavati brašno, prethodno umućena bjelanca i istopljeni puter. Od ove smese ispecite 6-10 kora (kore peči na dnu naopako prevrnutog pleha, posutog bašnom). Istopite šećer sa 2 kapi sirćeta i dobijeni karamel prelijte preko najuspelije kore, a dok se karamel nije stvdrnuo nožem označite parčiće.
Za fil umutite jaja, šećer u prahu i rendanu čokoladu, mutiti dok se smesa ne zgusne, zatim u smjesu dodati vanilu, puter i sve dobro umutiti.
Ređati red kore – red fila, a na kraju staviti koru sa karamelom i ukrasiti je šlagom.