srijeda, 12. siječnja 2011.

Doboš torta

Sastojci: 

Kore:
  • 6 jaja
  • 120 gr šećera u prahu
  • 120 gr brašna
  • 50 gr putera
  • 150 gr šećera
  • sirće
Fil:
  • 6 jaja
  • 170 gr šećera u prahu
  • 100 gr rendane čokolade
  • 200 gr putera
  • 1 vanilin šećer
  • šlag pjena

Priprema:

Umutiti žumanca sa prah šećerom i postepeno dodavati brašno, prethodno umućena bjelanca i istopljeni puter. Od ove smese ispecite 6-10 kora (kore peči na dnu naopako prevrnutog pleha, posutog bašnom). Istopite šećer sa 2 kapi sirćeta i dobijeni karamel prelijte preko najuspelije kore, a dok se karamel nije stvdrnuo nožem označite parčiće. 
Za fil umutite jaja, šećer u prahu i rendanu čokoladu, mutiti dok se smesa ne zgusne, zatim u smjesu dodati vanilu, puter i sve dobro umutiti. 
Ređati red kore – red fila, a na kraju staviti koru sa karamelom i ukrasiti je šlagom.