srijeda, 12. siječnja 2011.

Riža s vrhnjem

Sastojci:
 
  • 300 gr riže
  • kora 1 limuna
  • 4 jaja
  • 4 kašike sitno naribanog sira
  • 50 gr maslaca
  • 150 gr vrhnja

Priprema:

Rižu skuhajte u 2 l slane vode u koju ste naribali limunovu koru. Kad je riža skuhana, prelijte je mlazom hladne vode i operite. Ocijedite i stavite u posudu. 
Razbijte jaja i pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pomiješajte s ribanim sirom i vrhnjem, a od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg pa i njega dodajte ovoj masi. 
Sada sve promiješajte s rižom, promiješajte i prespite u vatrostalnu posudu. Prelijte rastopljenim maslacem i pecite u zagrijanoj pećnici. Dovoljno je da pečete 15 minuta, jer je riža već skuhana. Rižu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti kao dodatak mnogim jelima.