Sastojci:
- 300 gr riže
- 100 gr sira
- 100 gr kuhane šunke u komadu
- 100 gr tune u ulju
- povrće u ulju ili octu
- kuhano jaje
- crne i zelene masline
- zrele rajčice ili sos od rajčice
- kapari
- 2 inćuna
- klip kukuruza ili smrznuti kukuruz
- peršun
- limun
Priprema:
Priredite majonezu tako da u posudu stavite cijelo jaje i jedan žumanjak, kašićicuu jakog senfa i malo soli. Ulijte nekoliko kapi ulja i polagano miješajte kuhačom uvijek u istom smjeru (možete lagano izmiksati).
Kako majoneza postaje sve gušća i viša, dodajte ulje, kap po kap , i na kraju sok od polovice limuna. Kuhajte jaje 5-7 minuta. Pripremite kukuruz i skuhajte zrna (15 minuta). Ocijedite povrće i žlicu kapara od viška ulja i octa. Skuhajte rižu u osoljenoj vodi, ocijedite i prelijte je hladnom vodom da biste zaustavili kuhanje. Premjestite je u zdjelu i primiješajte ostale namirnice koje ste narezali tako da ništa ne bude veće od nokta malog prsta. Začinite s malo ulja koje ste pomiješali sa sokom od polovice limuna, soli i paprom te ostavite pola sata u hladnjaku. Prije posluživanja dodajte majonezu pa promiješajte i poslužite.