srijeda, 5. siječnja 2011.

Tuna lazanje

Sastojci:
  • 200 g lazanja 
Za mliječni umak:
  •   400 ml slatkog vrhnja
  •  1 žlica vegete
  •  300 ml mlijeka
  •  2 jaja
  •  2 kašičice Gussnela Dolcela 
  •  300 g Eva tune fileta u biljnom ulju  
Za sirni nadjev:
  •  200 g svježeg sira
  •  150 g sira edamera
  •  1 jaje
  •  3 žlice kiselog vrhnja
  •  1 žlica nasjeckanog peršuna
  •   sol
  •   biber
 Za posipavanje:
  •  50 g edamera

Priprema:

Mlijeko i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte vegetu, razmućena jaja i Gussnel razmućen u malo hladnog mlijeka.
Svježi sir pomiješajte s naribanim sirom, dodajte jaje, kiselo vrhnje, peršin, sol i papar.

Pleh (vel. 30×20 cm) premažite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte s malo mliječnog umaka, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mješavine sa sirom.

Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite dio lazanja, prelijte ih mliječnim umakom i nastavite slagati dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.

Prelijte preostalom količinom umaka, pospite naribanim sirom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.