- 200 g lazanja
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica vegete
- 300 ml mlijeka
- 2 jaja
- 2 kašičice Gussnela Dolcela
- 300 g Eva tune fileta u biljnom ulju
- 200 g svježeg sira
- 150 g sira edamera
- 1 jaje
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica nasjeckanog peršuna
- sol
- biber
- 50 g edamera
Priprema:
Mlijeko i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte vegetu, razmućena jaja i Gussnel razmućen u malo hladnog mlijeka.
Svježi sir pomiješajte s naribanim sirom, dodajte jaje, kiselo vrhnje, peršin, sol i papar.
Pleh (vel. 30×20 cm) premažite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte s malo mliječnog umaka, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mješavine sa sirom.
Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite dio lazanja, prelijte ih mliječnim umakom i nastavite slagati dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.
Prelijte preostalom količinom umaka, pospite naribanim sirom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.