srijeda, 5. siječnja 2011.

Šubarice by Irma


Sastojci:

Biskvit:
  • 8 kom jaja
  • 300 gr šećera
  • 200 gr brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 8 kašika vode
  • 1 prašak za pecivo
Fil:
  • 1/2 lit. mlijeka
  • 7 kašika brašna
  • 200 gr šećera
  • 4 vanilina šećera
  • 1 margarin za kreme

Glazura i ukrašavanje:
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 2 kašike ulja
  • 100 gr kokosa

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao i vodu i izliti u pleh (pomašćen i pobrašnjen) i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta (provjeravati čačkalicama je li biskvit pečen).

Priprema fila: Od 1/2 litra mlijeka oduzeti malo i u tome razmutiti brašno, a ostatak staviti sa šećerom da provre, zatim dodati brašno i ukuhati. Kada se fil ohladi dodati izrađen margarin.

Kada je biskvit pečen ohladiti ga  i čašom vaditi krugove - pogačice (paziti da je čaša oštrih rubova lakše je).
Krug filovati, poklopiti drugim, filovati i sa strane....zatim uvaljati u kokos (bočnu stranu). Na kraju preliti čokoladnom glazurom.