Sastojci:
Biskvit:
- 8 kom jaja
- 300 gr šećera
- 200 gr brašna
- 2 kašike kakaa
- 8 kašika vode
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 lit. mlijeka
- 7 kašika brašna
- 200 gr šećera
- 4 vanilina šećera
- 1 margarin za kreme
Glazura i ukrašavanje:
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 2 kašike ulja
- 100 gr kokosa
Priprema:
Umutiti jaja, šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao i vodu i izliti u pleh (pomašćen i pobrašnjen) i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta (provjeravati čačkalicama je li biskvit pečen).
Priprema fila: Od 1/2 litra mlijeka oduzeti malo i u tome razmutiti brašno, a ostatak staviti sa šećerom da provre, zatim dodati brašno i ukuhati. Kada se fil ohladi dodati izrađen margarin.
Kada je biskvit pečen ohladiti ga i čašom vaditi krugove - pogačice (paziti da je čaša oštrih rubova lakše je).
Krug filovati, poklopiti drugim, filovati i sa strane....zatim uvaljati u kokos (bočnu stranu). Na kraju preliti čokoladnom glazurom.