Sastojci:
Tijesto:
- 140 g maslaca
- 2 žumanjka
- 50 g šećera
- 200 g mekog brašna
- 40 g kakaa
Nadjev:
- 3 bjelanjka
- 50 g šećera
- 200 g grubo mljevenih oljuštenih badema
- 100 g naribane fine crne čokolade
Priprema:
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto, omotati ga folijom i ostaviti na hladnom 1-2 sata.
Tijesto vrlo tanko razvaljati , na 3 mm debljine i pomoću kalupa ili čaše izrezati male tortice promjera 3 cm i složiti ih na masni papir i kistom premazati sa bjelanjkom.
Za nadjev od bjelanjaka izlupati čvrsti snijeg, umiješati šećer, bademe (mogu biti i orasi i lješnjaci) i čokoladu. Na svaku torticu žličicom nanijeti malo nadjeva.
Preliti čokoladnom glazurom.