četvrtak, 6. siječnja 2011.

Čokoladne nonice



Sastojci:

Tijesto:
  •  140 g maslaca
  •  2 žumanjka
  •  50 g šećera
  •  200 g mekog brašna
  •  40 g kakaa

Nadjev:
  •  3 bjelanjka
  •  50 g šećera
  •  200 g grubo mljevenih oljuštenih badema
  •  100 g naribane fine crne čokolade

Priprema:

Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto, omotati ga folijom i ostaviti na hladnom 1-2 sata.
 
Tijesto vrlo tanko razvaljati , na 3 mm debljine i pomoću kalupa ili čaše izrezati male tortice promjera 3 cm i složiti ih na masni papir i kistom premazati sa bjelanjkom.
 
Za nadjev od bjelanjaka izlupati čvrsti snijeg, umiješati šećer, bademe (mogu biti i orasi i lješnjaci) i čokoladu. Na svaku torticu žličicom nanijeti malo nadjeva.
 
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 15-18 min.
 
Preliti čokoladnom glazurom.