ponedjeljak, 14. veljače 2011.

Begova čorba iz Andrićeve kuće

Recept iz časopisa Gusto

Recept je iz restorana Divan koji je smješten u objektu od kulturno-povijesnog značaja, u prizemlju Memorijalnog muzeja Rodne kuće Ive Andrića u Travniku.

Sastojci:
  • 1 pile (1 kg)
  • 2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 100 gr graška
  • 50 gr bamije
  • 1 jaje (žumance)
  • so
  • biber
  • peršun
  • 1 mala pavlaka

Priprema:

Skuhati cijelo pile sa jednim lukom i jednom mrkvom, sačuvati pileći temeljac, a meso očistiti od kostiju i usitniti ga. Na malo ulja propržiti drugu glavicu sjeckanog luka, dodati isjeckanu mrkvu, grašak, bamiju i piletinu. Sve začiniti. Kad se sve sjedini zaliti sa 1 l pilećeg temeljca i kuhati oko sat vremena. 
Začiniti peršunom. Na kraju dodati jedno razmućeno jaje s pavlakom kako bi se čorba povezala.

Po želji u čorbu koja se kuha polako možete dodati i korijen peršuna, kao i limunov sok, a bamiju je dobro kratko prokuhati prije upotrebe. Ovo je vrlo hranjiva svečarska čorba koja se poslužuje kao toplo predjelo u vidu klasične juhe.

Nema komentara:

Objavi komentar