Recept iz časopisa Gusto
Sastojci:
- 1 pile (1 kg)
- 2 glavice luka
- 2 mrkve
- 100 gr graška
- 50 gr bamije
- 1 jaje (žumance)
- so
- biber
- peršun
- 1 mala pavlaka
Priprema:
Skuhati cijelo pile sa jednim lukom i jednom mrkvom, sačuvati pileći temeljac, a meso očistiti od kostiju i usitniti ga. Na malo ulja propržiti drugu glavicu sjeckanog luka, dodati isjeckanu mrkvu, grašak, bamiju i piletinu. Sve začiniti. Kad se sve sjedini zaliti sa 1 l pilećeg temeljca i kuhati oko sat vremena.
Začiniti peršunom. Na kraju dodati jedno razmućeno jaje s pavlakom kako bi se čorba povezala.
Po želji u čorbu koja se kuha polako možete dodati i korijen peršuna, kao i limunov sok, a bamiju je dobro kratko prokuhati prije upotrebe. Ovo je vrlo hranjiva svečarska čorba koja se poslužuje kao toplo predjelo u vidu klasične juhe.
Po želji u čorbu koja se kuha polako možete dodati i korijen peršuna, kao i limunov sok, a bamiju je dobro kratko prokuhati prije upotrebe. Ovo je vrlo hranjiva svečarska čorba koja se poslužuje kao toplo predjelo u vidu klasične juhe.
Nema komentara:
Objavi komentar