ponedjeljak, 14. veljače 2011.

Krompiruša

Krompiruša


Sastojci:  
  • 500 gr brašna
  • 50 ml ulja
  • so
  • vegeta
  • voda
  • 1 kg krompira
  • biber
  • 2 glavice crvenog luka

Priprema:

Zamijesite jufku od brašna, kašike soli,  malo ulja i malo mlake vode, oblikujte u kuglu i ostavite da odmori oko sat vremena. 
Krompir ogulite, sitno nasjeckajte na kockice i pomiješajte sa lukom takođe nasjeckanim na kockice, dodati malo ulja, vegete i bibera. 
Na pobrašnjenoj podlozi najprije malo razvaljajte pa pouljite jufku, pustite da malo odstoji 5-6 minuta, pa je razvućete u svim pravcima što tanje. Kako stavljate nadjev na jufku opet malo pouljite pa rasporedite nadjev (na rub jufke). Smotajte tijesto i stavite u tepsiju podmazanu s malo ulja u vidu šipki (kao na slici). Pecite na 250 stepeni oko 30 minuta, a pečenu pitu prelijte sa 100 ml slane vode (proključale) i zapecite još nekoliko minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar