Krompiruša |
Sastojci:
- 500 gr brašna
- 50 ml ulja
- so
- vegeta
- voda
- 1 kg krompira
- biber
- 2 glavice crvenog luka
Priprema:
Krompir ogulite, sitno nasjeckajte na kockice i pomiješajte sa lukom takođe nasjeckanim na kockice, dodati malo ulja, vegete i bibera.
Na pobrašnjenoj podlozi najprije malo razvaljajte pa pouljite jufku, pustite da malo odstoji 5-6 minuta, pa je razvućete u svim pravcima što tanje. Kako stavljate nadjev na jufku opet malo pouljite pa rasporedite nadjev (na rub jufke). Smotajte tijesto i stavite u tepsiju podmazanu s malo ulja u vidu šipki (kao na slici). Pecite na 250 stepeni oko 30 minuta, a pečenu pitu prelijte sa 100 ml slane vode (proključale) i zapecite još nekoliko minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar