srijeda, 2. veljače 2011.

Čokoladnaaaa tortaaaa

Sastojci:

Biskvit:
  •  5 jaja
  •  100 gr čokolade za kuhanje
  •  2 kašike brašna
  •  1 kašika praška za pecivo 
  •  100 gr maslaca
  •  100 gr šećera
  •  100 gr mljevenih lješnjaka
  •  2 vanilin šećera 

Fil:
  •  1 krema za torte
  •  350 ml mlijeka
  •  110 gr maslaca
  •  150 gr čokolade za kuhanje 

Čokoladna glazura:
  •  100 gr čokolade
  •  2 kašike tople vode
  •  60 gr maslaca
  •  2 kašike ulja

Priprema:

Žumanjke pjenasto izmiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mljevene lješnjake, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, pjenasto izrađeni maslac i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Od pripremljene biskvitne smjese ispeći pojedinačno tri biskvitne kore. Za svaku koru okrugli kalup promjera 20 cm obložiti pek papirom i peći u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 minuta. Kore dobro ohladiti.
Kremu za torte usuti u visoku posudu, dodati prokuhano hladno mlijeko i miješati električnom miješalicom tri minute. Smjesi dodati 100 g otopljene čokolade, maslac prethodno pjenasto izrađen i 50 g grubo narezane čokolade, pa sve dobro izmiješajte.
Na biskvitnu koru stavite jednu trećinu kreme i poklopite drugom korom, na nju nanesite drugu trećinu kreme i poklopite trećom korom, pa preostalom kremom premažite rubove torte.
Na pari otopite čokoladu, dodajte vodu, a zatim uz stalno miješanje postupno dodajte maslac i ulje. Ovako pripremljenom čokoladnom glazurom prelijte površinu torte.

Nema komentara:

Objavi komentar