Sastojci:
- 50 g otopljenog maslaca za mazanje kalupa
- malo kakao praha za posipanje kalupa
- 250 g tamne čokolade
- 200 g smeđeg šećera
- 20 g maslaca
- 4 cijela jaja
- 4 žumanca
- 200 g oštrog brašna
Priprema:
Kalupe za souffle najprije namažite maslacem i pospite kakaom. Pećnicu zagrijte na 180 °C. U zdjeli na pari otopite čokoladu i maslac. Električnom mutilicom izmiješajte jaja, žumanca i šećer u svijetlu pjenu. U tu smjesu lagano dodajte brašno i na kraju dodajte smjesu od čokolade i maslaca. Smjesu ulijte u podmazane kalupe i pecite 10-12 minuta, ovisno o veličini kalupa. Gotov souffle izvadite iz pećnice i ostavite nekoliko minuta, a zatim poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar