četvrtak, 10. veljače 2011.

Čokoladni souffle

Recept iz časopisa Gusto br. 19

Sastojci:
  • 50 g otopljenog maslaca za mazanje kalupa
  • malo kakao praha za posipanje kalupa
  • 250 g tamne čokolade
  • 200 g smeđeg šećera
  • 20 g maslaca
  • 4 cijela jaja
  • 4 žumanca
  • 200 g oštrog brašna

Priprema:

Kalupe za souffle najprije namažite maslacem i pospite kakaom. Pećnicu zagrijte na 180 °C. U zdjeli na pari otopite čokoladu i maslac. Električnom mutilicom izmiješajte jaja, žumanca i šećer u svijetlu pjenu. U tu smjesu lagano dodajte brašno i na kraju dodajte smjesu od čokolade i maslaca. Smjesu ulijte u podmazane kalupe i pecite 10-12 minuta, ovisno o veličini kalupa. Gotov souffle izvadite iz pećnice i ostavite nekoliko minuta, a zatim poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar