Sastojci:
Biskvit:
- 125 gr šećera
- 50 gr kakaa
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 125 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 2 pudinga od čokolade
- 200 gr maslaca
- 500 ml mlijeka
- 6 kašika šećera u prahu
Glazura:
- 150 gr čokolade zakuhanje
- 100 ml tekućeg slatkog vrhnja
Ukrašavanje:
- 2 čokoladne šlag kreme
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 °C, a jaja pjenasto umutiti s šećerima. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve dobro izmiksati. Smjesu uliti u okrugli kalup za torte i peći 12-15 minuta. Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa i prerezati na pola.
Fil: ripremiti pudinge prema uputama na pakovanju. Skuhati ih u mlijeku, ohladiti na sobnoj temperaturi pa dodati izrađen maslac sa šećerom u prahu. Izmiksati u glatku kremu.
Premazati jednu koru sa pola fila, pa poklopiti drugom korom opet premazati sa ostatkom fila. Ostavite u hladnjak na nekoliko sati.
Za glazuru zagrijati vrhnje i u njemu otopite čokoladu pa prelijte po torti.
Ostavite da se ohladi preko noći, a sljedeći dan završiti ukrašavanje šlag kremom.
Odlično izgleda! Koliki je prečnik kalupa u kome se peče biskvit?
OdgovoriIzbrišiHvala...prečnik kalupa je 28!
OdgovoriIzbriši