četvrtak, 10. veljače 2011.

Raskošna čokoladna torta

Sastojci:

Biskvit:  
  • 125 gr šećera
  • 50 gr kakaa
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 125 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
Fil: 
  • 2 pudinga od čokolade
  • 200 gr maslaca
  • 500 ml mlijeka
  • 6 kašika šećera u prahu
Glazura:
  • 150 gr čokolade zakuhanje
  • 100 ml tekućeg slatkog vrhnja 
Ukrašavanje:
  • 2 čokoladne šlag kreme

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 180 °C, a jaja pjenasto umutiti s šećerima. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve dobro izmiksati. Smjesu uliti u okrugli kalup za torte i peći 12-15 minuta. Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa i prerezati na pola. 
Fil: ripremiti pudinge prema uputama na pakovanju. Skuhati ih u mlijeku, ohladiti na sobnoj temperaturi pa dodati izrađen maslac sa šećerom u prahu. Izmiksati u glatku kremu.
Premazati jednu koru sa pola fila, pa poklopiti drugom korom opet premazati sa ostatkom fila. Ostavite u hladnjak na nekoliko sati. 
Za glazuru zagrijati vrhnje i u njemu otopite čokoladu pa prelijte po torti. 
Ostavite da se ohladi preko noći, a sljedeći dan završiti ukrašavanje šlag kremom.

Ova torta je na drugi način ukrašena, samo čokoladna glazura i sa strane rendana čokolada, pravila sam je kasno nisam imala šlag kreme! 

2 komentara: