ponedjeljak, 14. veljače 2011.

Hurmašice


Sastojci: 

Tijesto:
  •  2 jaja
  •  100 gr šećera
  •  250 gr maslaca
  •  2 kašike kiselog vrhnja
  •  100 gr mljevenih oraha ili kokosa
  •  1 prašak za pecivo
  •  500 gr oštrog brašna
Agda - sirup:
  •  1 l vode
  •  1 kg šećera
  •  1 limun

Priprema:

Od svih sastojaka zamijesiti tijesto tako da se ne lijepi. Uzeti rende - ribež i sitnom stranom otisnuti oblikovane hurmašice.
Postupak: uzeti komadić tijesta, uvaljati ga malo u brašno i malo ga pritisnuti (napravite pravougaonik). Sa svake strane zarolajte tako da u konačnici dobijete štangicu. Slažite u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 C (neka fino porumene).
Agda: vodu, šećer i limun izrezan na kriške skuhati. Kada su hurmašice gotove zaliti ih sirupom (agdom). Dobro ih ohladite!!!

Nema komentara:

Objavi komentar