Sastojci:
- 200 ml espresso kafe
- 0,4 dcl konjaka
- 4 žumanca
- 80 g šećera
- 1 štapić vanilije
- 500 gr mascarpone sira
- 150 g piškota
- kakao prah za posipanje
Priprema:
Pomiješajte espresso kafu sa konjakom. Dobro umutite žumanca sa šećerom dok smjesa ne postane kremasta. Otvorite štapić vanilije i sastružite sadržaj, pa stavite u žumanca. Umiješajte i mascarpone sir. Četvrtastu posudu za kolač obložite piškotama i poprskajte sa polovinom kafe. Preko piškota stavite polovinu količine umućene smjese, zatim ponovo rasporedite piškote i poprskajte ih drugom polovinom kafe. Pokrijte ostatkom smjese. Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite u frižider oko 2 sata da se stegne. Izrežite na kocke, a prije posluživanja pospite kolač kakao prahom.
Koliko se kafe stavlja u fil,ako se sa ostatkom prelivaju piskote?
OdgovoriIzbrišiA,sorry sad sam videla tj shvatila da nisam lepo procitala recept da kafa ne ide u fil nego se samo prelivaju piskote. :)
OdgovoriIzbrišiok.....nije problem, samo pitajte sve sto Vas zanima :)
OdgovoriIzbriši