nedjelja, 27. veljače 2011.

Magluba s piletinom

Magluba s piletinom
Sastojci:
  •  1 pile ( isječeno na 4 komada )
  •  2 patlidžana
  •  2 paradajza
  •  3 šolje riže
  •  1 šolja pinjola
  •  2 i 1/2 kašike all spice začina (mješavina kardamona, cimeta, bibera, turmerika, pimenta)
  •  2 kašike maslinovog ulja
  •  so 
Priprema:

Skuhati pile i sačuvati supu. Potopiti rižu u vodu, isprati i dodati joj začine. Patlidžan isjeći na kolutove, posoliti i ostaviti dok ne pusti vodu. Ocijediti i pržiti dok ne dobije zlatno braon boju. Paradajz isjeći na kockice. 
Uzeti dublji sud - šerpu sa poklopcem ( kao za nas đuveč). Podmazati ga i na dno poredati komade pilećeg mesa. Prekriti patlidžanom i paradajzom, a zatim rižom. Zaliti pilećom supom, poklopiti i staviti u rernu zagrijanu na 200 stepeni. Peći dok voda ne ispari, oko 30-45 minuta.  
Uzeti veći oval, na njega istresti sadržaj šerpe (riža na dnu, a piletina na vrhu) i posuti proprženim pinjolima. Jede se uz salatu ili jogurt.

Nema komentara:

Objavi komentar