utorak, 22. veljače 2011.

Njoke sa špinatom


Sastojci:
  • 500 gr njoka 
  • 300 gr špinata
  • 3 čena bijelog luka 
  • 300 ml mlijeka 
  • 40 gr gustina 
  • 2 kašike ulja 
  • bosiljak,oraščić,so,biber...
  
Priprema:

Njoke skuhati u vreloj, slanoj vodi. Gotove njoke ocjediti i čuvati na toplom do upotrebe. 
Špinat oprati i isjeći na rezance, posoliti i ostaviti 10 minuta. Na zagrijanom ulju propržiti špinat, dodati isjeckani bijeli luk, začiniti, dodati mlijeko i ostaviti da kuha još 4-5 minuta.
U malo vode raz­mutiti gustin, pa dodati u špinat i ostalo, ostaviti da kuha 3 minuta. Gotove njoke staviti u sos, promješati.

Nema komentara:

Objavi komentar