Sastojci:
- 500 gr njoka
- 300 gr špinata
- 3 čena bijelog luka
- 300 ml mlijeka
- 40 gr gustina
- 2 kašike ulja
- bosiljak,oraščić,so,biber...
Priprema:
Njoke skuhati u vreloj, slanoj vodi. Gotove njoke ocjediti i čuvati na toplom do upotrebe.
Špinat oprati i isjeći na rezance, posoliti i ostaviti 10 minuta. Na zagrijanom ulju propržiti špinat, dodati isjeckani bijeli luk, začiniti, dodati mlijeko i ostaviti da kuha još 4-5 minuta.
U malo vode razmutiti gustin, pa dodati u špinat i ostalo, ostaviti da kuha 3 minuta. Gotove njoke staviti u sos, promješati.
U malo vode razmutiti gustin, pa dodati u špinat i ostalo, ostaviti da kuha 3 minuta. Gotove njoke staviti u sos, promješati.
Nema komentara:
Objavi komentar