utorak, 22. veljače 2011.

Ruska juha



Sastojci:
  • 1/2 kg goveđeg mesa
  • 1/2 pileta
  • jednu manja glavicu kupusa
  • jedna manja glavica kelja
  • 2 litre vode
  • jedna kašika brašna
  • 250 gr šunke izrezane na listiće
  • so i, biber
  • 3 kašike kiselog vrhnja 

Priprema:

Kuhamo 1/2 kg goveđeg mesa i 1/2 pileta , jednu manju glavicu kupusa , 1/2 glavice kelja u 2 litre vode . U međuvremenu pirjamo drugu polovinu kelja , izrezanu na rezance , dok ne dobije smeđu boju , posipamo jednom žlicom, brašna, zalijemo juhom , umiješamo kupus i kelj , kao i meso isjeckano na sitne komade , isječeno pile i 250 gr šunke izrezane na listiće. Dodamo so, biberr i kad malo zakuha , dodamo 3 kašike kiselog vrhnja .

Nema komentara:

Objavi komentar