petak, 25. veljače 2011.

Pancerote


Sastojci:
  • 500 gr brašna
  • 3 jaja
  • 250 gr šunke
  • 300 gr kačkavalja
  • šećer
  • kvasac
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
Priprema:

Pomješati kvasac, 2 jaja, kašiku soli i šećera, 100 ml ulja - na to sve zagrijano mlijeko. Dodavati brašno, da se umijesi glatko tijesto. Kad ste ga dobro zamijesili, ostavite da se odmara pola sata.
Isjecite na kockice šunku, dodajte joj kačkavalj  i jedno jaje, pa sve promješajte.
Nadošlo tijesto razviti na debljinu oko 5-6 mm. Modlom za krofne ili čašom (velikom) vaditi krugove. Iz svakog drugog kruga , manjom čašom vaditi još jedan krug, a prsten koji se dobije staviti na puni krug da se dobije korpica.
Puniti filom, premazati ivice žumanjkom i ostaviti nekoliko minuta.Peći na 200* C da dobiju zlatno žutu boju!

Nema komentara:

Objavi komentar