petak, 25. veljače 2011.

Slani kuglof

Sastojci:
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 300 gr suhog mesa
  • 300 gr brašna
  • so
  • 1 kašićica šećera
  • 1 jaje
  • 70 gr maslaca
  • 10 dag lješnjaka

Priprema:

Kvasac pomiješati s 1 dl mlake vode i malo brašna, pa ostavite da se digne. Na kocke izrezano suho meso lagano propržiti, a zatim ocijediti masnoću na upijajućem papiru. Od brašna, soli, šećera, jaja i dignutog kvasca umijesiti glatko tijesto. Zatim u tijesto umiješajti dio po dio omekšanog maslaca, slaninu i 80 gr kosanih lješnjaka. Tijesto ostaviti da se digne tako dugo dok ne udvostruči volumen. Oblik za pečenje kuglofa namazati margarinom i posuti sa 20 gr kosanih lješnjaka. Tijesto premijesiti, stavite u oblik i ponovo ostavite dizati još 20 minuta. Peći u prethodno ugrijanoj pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 200°.

Nema komentara:

Objavi komentar