Sastojci:
- 1 vrećica suhog kvasca
- 300 gr suhog mesa
- 300 gr brašna
- so
- 1 kašićica šećera
- 1 jaje
- 70 gr maslaca
- 10 dag lješnjaka
Priprema:
Kvasac pomiješati s 1 dl mlake vode i malo brašna, pa ostavite da se digne. Na kocke izrezano suho meso lagano propržiti, a zatim ocijediti masnoću na upijajućem papiru. Od brašna, soli, šećera, jaja i dignutog kvasca umijesiti glatko tijesto. Zatim u tijesto umiješajti dio po dio omekšanog maslaca, slaninu i 80 gr kosanih lješnjaka. Tijesto ostaviti da se digne tako dugo dok ne udvostruči volumen. Oblik za pečenje kuglofa namazati margarinom i posuti sa 20 gr kosanih lješnjaka. Tijesto premijesiti, stavite u oblik i ponovo ostavite dizati još 20 minuta. Peći u prethodno ugrijanoj pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 200°.
Nema komentara:
Objavi komentar