petak, 25. veljače 2011.

Pizzete

Recept preuzet sa sajta "Coolinarika"- hvala Jafi

Pizzete

Pizzete presjek

Sastojci:
  •  1 dcl jogurta
  •  0,5 dcl ulja
  •  2 kašike krem sira
  •  2 kašike kisele pavlake/ vrhnja/
  •  1 kašićica soli
  •  1 kesica praška za pecivo
  •  po potrebi brašna    
Fil:
  •  po želji: pileži file, gauda, kečap i šampinjoni ili maslinke i origano 
Premaz:
  • 1 jaje
Priprema: 

Od svih sastojaka zamjesiti mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ostaviti ga 15 minuta dok pripremite fil. Rernu uključiti na 200 stepeni i zagrijati.  
Za fil sitno isjeckati ili narendati sve sastojke.
Na pobrašnjenoj podlozi razviti tijesto debljine 0, 5 cm i vaditi krugove. Premazati ih kečapom, posuti filom i origanom i viljuškom pritisnuti ivice da se spoje.
Složiti u pleh i premazati umućenim jajetom. Peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar