Sastojci:
- 2 svinjska filea
- 100 gr listova šunke
- 50 gr kačkavalja
- 250 gr manjih šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- 1 paprika
- 200 gr pelata paradajza
- 2 dcl soka od paradajza
- 200 gr riže
- 1 dcl ulja
- mješavina začina
- biber
Priprema:
Svinjski file isjeći na medaljone, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Crveni luk i papriku isjeći na kockice, kačkavalj na krupnije kocke, a šešire šampinjona odvojiti od drški. Rižu obariti u slanoj vodi i ocjediti je.
Na svaku šniclu staviti list šunke, preko nje šeširić šampinjona, a u njega kocku sira. Krajeve šnicli presaviti preko punjenih šampinjona i pričvrstiti čačkalicom. Na isti način iskoristiti preostali materijal. Propržiti ih na vrelom ulju kako bi porumeneli, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.Na malo ulja propržiti crveni luk i papriku. Dodati preostale šampinjone isječene na listove, pelat i sok od paradajza. Začiniti po ukusu i kuhati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
Pržene medaljone preliti sosom od povrća i služiti uz rižu.
Nema komentara:
Objavi komentar