srijeda, 16. veljače 2011.

Punjeni medaljoni


Sastojci: 
  • 2 svinjska filea 
  • 100 gr listova šunke 
  • 50 gr kačkavalja 
  • 250 gr manjih šampinjona 
  • 1 glavica crvenog luka 
  • 1 paprika 
  • 200 gr pelata paradajza 
  • 2 dcl soka od paradajza 
  • 200 gr riže 
  • 1 dcl ulja 
  • mješavina začina
  • biber
  
Priprema:

Svinjski file isjeći na medaljone, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Crveni luk i papriku isjeći na kockice, kačkavalj na krupnije kocke, a šešire šampinjona odvojiti od drški. Rižu obariti u slanoj vodi i ocjediti je.
Na svaku šniclu staviti list šunke, preko nje šeširić šampinjona, a u njega kocku sira. Krajeve šnicli presaviti preko punjenih šampinjona i pričvrstiti čačkalicom. Na isti način iskoristiti preostali materijal. Propržiti ih na vrelom ulju kako bi porumeneli, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
Na malo ulja propržiti crveni luk i papriku. Dodati preostale šampinjone isječene na listove, pelat i sok od paradajza. Začiniti po ukusu i kuhati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
Pržene medaljone preliti sosom od povrća i služiti uz rižu.

Nema komentara:

Objavi komentar