ponedjeljak, 14. veljače 2011.

Puslica torta


Sastojci:
  • 10 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 limun
  • 1 kašika brašna
  • 4 dcl mlijeka
  • 300 gr oraha
  • 1 maslac (250 gr)
  • 250 gr šećera u prahu
  • 4 šlag pjene

Priprema:

Odvojeno ispeći dvije kore. Umutiti po pet bjelanaca, 280 gr šećera i sok od pola limuna. 
Fil: 5 žumanaca kuhati na pari sa 4 kašike šećera, jednom kašikom brašna i 4 dcl mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne. Dodati 300 gr mljevenih oraha. Posebno umutiti preostalih 5 žumanaca sa 250 gr šećera u prahu pa pomiješati sa prohlađenim kremom.
Umutiti 4 šlag pjene.
Filovati toru na sledeći način: prvu koru premazati kremom, preko krema staviti šlag, staviti drugu koru i premazati kremom i odozgo šlagom, pa šlagom ukrasiti tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar