Sastojci:
- 10 jaja
- 4 kašike šećera
- 1 limun
- 1 kašika brašna
- 4 dcl mlijeka
- 300 gr oraha
- 1 maslac (250 gr)
- 250 gr šećera u prahu
- 4 šlag pjene
Priprema:
Odvojeno ispeći dvije kore. Umutiti po pet bjelanaca, 280 gr šećera i sok od pola limuna.
Fil: 5 žumanaca kuhati na pari sa 4 kašike šećera, jednom kašikom brašna i 4 dcl mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne. Dodati 300 gr mljevenih oraha. Posebno umutiti preostalih 5 žumanaca sa 250 gr šećera u prahu pa pomiješati sa prohlađenim kremom.
Umutiti 4 šlag pjene.
Filovati toru na sledeći način: prvu koru premazati kremom, preko krema staviti šlag, staviti drugu koru i premazati kremom i odozgo šlagom, pa šlagom ukrasiti tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar