Sastojci:
- 1 kg špageta,
- 2 dcl ulja,
- 200 gr crvenog luka,
- 300 gr svežih gljiva,
- 330 gr šunke
- 500 gr svežeg paradajza,
- 3 dcl bujona,
- 10 gr mljevenog bibera,
- 200 gr suhe domaće slanine,
- 200 gr parmezana.
Priprema:
U tavi zagrijati ulje i dodati crveni luk da se prži uz povremeno mješanje. Proprženom luku dodati svježe isječene gljive. Kada su gljive skoro gotove dodati šunku i slaninu isječenu na kockice, nastaviti dinstanje. Kada je sve skoro gotovo dodati blanširan, oguljen svjež paradajz isječen na kockice. Kada paradajz omekša dodati paradajz pire i bujon. Masa se posoli i pobiberi.
U pripremljenu masu dodati skuhane špagete i mješati laganim pokretima. Vruće servirati i dekorisati parmezanom.
Nema komentara:
Objavi komentar