subota, 5. veljače 2011.

Špagete Milaneze

Sastojci:
  • 1 kg špageta, 
  • 2 dcl ulja, 
  • 200 gr crvenog luka, 
  • 300 gr svežih gljiva, 
  • 330 gr šunke 
  • 500 gr svežeg paradajza, 
  • 3 dcl bujona, 
  • 10 gr mljevenog bibera, 
  • 200 gr suhe domaće slanine, 
  • 200 gr parmezana.

Priprema:

U tavi zagrijati ulje i dodati crveni luk da se prži uz povremeno mješanje. Proprženom luku dodati svježe isječene gljive. Kada su gljive skoro gotove dodati šunku i slaninu  isječenu na kockice, nastaviti dinstanje. Kada je sve skoro gotovo dodati blanširan, oguljen svjež paradajz isječen na kockice. Kada paradajz omekša dodati paradajz pire i bujon. Masa se posoli i pobiberi. 
U pripremljenu masu dodati skuhane špagete i mješati laganim pokretima. Vruće servirati i dekorisati parmezanom.

Nema komentara:

Objavi komentar