Sastojci:
Smjesa za palačinke
- 300 gr brašna
- 2 jaja
- 3 dcl mineralne vode
- 3 dcl mlijeka
- so, biber
- 2 kašike ulja
- 1/2 kg špinata
- 250 gr svježeg kravljeg sira
- 100 gr gorgonzole
- 200 gr ementalera
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- 3 jaja
- 3 kašike parmezana
- biber, so
Priprema:
Od navedenih sastojaka umutite tijesto za palačinke i ispecite ih malo deblje (otprilike ispadne 8-10 kom).
Priprema nadjeva: skuhajte špinat, nasjeckajte ga i uz dodatak vrhnja za kuhanje propirjajte da ispari tekućina. Dodati parmezan, svježi kravlji sir i gorgonzolu, te jaja, popapriti , ne treba soliti, jer su sirevi slani.
Namazati vatrostalnu posudu maslacem , staviti palačinku na dno, te namazati 2-3 žlice nadjeva. Poslagati palačinke jednu na drugu kao tortu dok sve sastojke ne potrošite.
Zadnji sloj neka bude palačinka ,tortu zatim pritisnite rukama da bude poravnata. Po vrhu krupno naribajte ementaler. Zapecite u pećnici 15-20 min,dok se sir ne rastopi.
Nema komentara:
Objavi komentar