petak, 25. veljače 2011.

Torta od špinata i sira

Recept preuzet sa sajta "Coolinarika" hvala Malalili

Sastojci: 

Smjesa za palačinke
  •  300 gr brašna 
  •  2 jaja
  •  3 dcl mineralne vode
  •  3 dcl mlijeka
  •   so, biber
  •  2 kašike ulja 
Nadjev:
  •   1/2 kg špinata
  •  250 gr svježeg kravljeg sira
  •  100 gr gorgonzole
  •  200 gr ementalera
  •  1 dcl vrhnja za kuhanje
  •  3 jaja
  •  3 kašike parmezana
  •   biber, so

Priprema:
 
Od navedenih sastojaka umutite tijesto za palačinke i ispecite ih malo deblje (otprilike ispadne 8-10 kom).
Priprema nadjeva: skuhajte špinat, nasjeckajte ga i uz dodatak vrhnja za kuhanje propirjajte da ispari tekućina. Dodati parmezan, svježi kravlji sir i gorgonzolu, te jaja,  popapriti , ne treba soliti, jer su sirevi slani.
Namazati vatrostalnu posudu maslacem , staviti palačinku na dno, te namazati 2-3 žlice nadjeva. Poslagati palačinke  jednu na drugu kao tortu dok sve sastojke  ne potrošite.
Zadnji sloj neka bude palačinka ,tortu zatim pritisnite rukama da  bude poravnata. Po vrhu krupno naribajte ementaler. Zapecite u pećnici 15-20 min,dok se sir ne rastopi.

Nema komentara:

Objavi komentar