utorak, 22. veljače 2011.

Turnedo pikant

Recept preuzet sa sajta "Ženski kafe"




Sastojci:

  • 600 gr junećeg filea bifteka
  • so
  • biber
  • 20 gr senfa
  • 2 kašike ulja
  • 200 ml crnog vina
  • 300 gr gljiva ili šampinjona
  • 200 gr šeri paradajza
  • 400 gr kuhane riže – prilog

Priprema:

Biftek isjeći na manje komade, začiniti i premazati senfom. Na zagrijanom ulju ispržiti meso. Kada meso bude gotovo izvaditi komade bifteka na tanjir. Na preostalom ulju prodinstati sitno isječene gljive. Kad omekšaju, dodati senf, promiješati i zaliti vinom. Kada prokuha dodati napola presječen šeri paradajz, vratiti meso i dinstati nekoliko minuta. 
Za to vreme skuhati rižu. Na dno tanjira sipati malo riže, preko složiti turnedo, pa sve preliti sosom.

Nema komentara:

Objavi komentar