Sastojci:
- 2 kore tijesta za savijače
- 2 jaja
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 100 gr svježeg kravljeg sira
- 120 gr gorgonzole
- 120 gr goude
- 1 kašika kapara
- 3 slana inćuna
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 100 gr tunjevine iz konzerve
- 12 zelenih maslina bez košpice
- maslinovo ulje
- biber
Priprema:
Gaudu naribamo, gorgonzolu narežemo na kockice, a inćune nasjeckamo. U zdjelu s umućenim jajima ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježi kravlji sir i izmiješamo pjenjačom. Zatim dodamo naribanu gaudu, narezanu gorgonzolu, sjeckane inćune, kapare, sušeni bosiljak, popaprimo i dobro izmiješamo.
Na radnu površinu stavimo koru tijesta, premažemo ju maslinovim uljem, prekrijemo drugom korom, zagladimo kako bi istisnuli zrak, te i nju premažemo maslinovim uljem.Iz pripremljenog tijesta izrežemo komade veličine 9x9 cm i utisnemo ih u kalupe za muffine, kako bi dobili oblik košarice. Zatim svaku košaricu nadjenemo pripremljenom smjesom od sira, kašičicom komadića tune, ukrasimo maslinom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C na 15-ak minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar