srijeda, 2. ožujka 2011.

Košarice punjene sirom i tunjevinom

Sastojci:
  • 2 kore tijesta za savijače
  • 2 jaja
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 gr svježeg kravljeg sira
  • 120 gr gorgonzole
  • 120 gr goude
  • 1 kašika kapara
  • 3 slana inćuna
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 100 gr tunjevine iz konzerve
  • 12 zelenih maslina bez košpice
  • maslinovo ulje
  • biber

Priprema:

Gaudu naribamo, gorgonzolu narežemo na kockice, a inćune nasjeckamo. U zdjelu s umućenim jajima ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježi kravlji sir i izmiješamo pjenjačom. Zatim dodamo naribanu gaudu, narezanu gorgonzolu, sjeckane inćune, kapare, sušeni bosiljak, popaprimo i dobro izmiješamo.
Na radnu površinu stavimo koru tijesta, premažemo ju maslinovim uljem, prekrijemo drugom korom, zagladimo kako bi istisnuli zrak, te i nju premažemo maslinovim uljem.
Iz pripremljenog tijesta izrežemo komade veličine 9x9 cm i utisnemo ih u kalupe za muffine, kako bi dobili oblik košarice. Zatim svaku košaricu nadjenemo pripremljenom smjesom od sira, kašičicom komadića tune, ukrasimo maslinom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C na 15-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar