utorak, 1. ožujka 2011.

Savijača od povrća

Recept preuzet sa sajta www.coolinarika.com

Miris svježe pečenog lisnatog tijesta miris je topline i blagostanja. Povrće i parmezan tijestu daju puniji okus, a blagi kopar miris svježine. Ovom ćete savijačom oduševiti goste poslužite li je kao predjelo dobrodošlice. 
 
 
Sastojci:
  •  1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka (500 g)
  •  1 vrećica zamrznute mješavine graška i mrkve Podravka (450 g)
  •  1 žlica narezanog svježeg kopra
  •  2 žlice krušnih mrvica Podravka 
  •  1 jaje
  •  2 žlice kiselog vrhnja
  •   sol
  •  2 žlice parmezana 
Za premazivanje:
  •  1 jaje 
Za posipanje:
  •  1 žlica sezama

Priprema:

Zamrznuto povrće stavite u kipuću vodu i kuhajte 10 minuta.
Kuhano povrće ocijedite, a dio povrća usitnite. Usitnjenom povrću dodajte preostalo kuhano povrće, sol, kopar, krušne mrvice, razmućeno jaje, parmezan, vrhnje i promiješajte.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte i polovicu tijesta premažite s pola pripremljenog povrtnog nadjeva. Isto učinite s drugim tijestom tako da dobijete dvije savijače.
Zarolajte ih, nabodite vilicom, premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.
 
Posluživanje: savijaču s povrćem poslužite toplu.
Savjet: savijače malo ohladite, a tek onda narežite.

Nema komentara:

Objavi komentar