Recept preuzet sa sajta www.coolinarika.com
- 1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka (500 g)
- 1 vrećica zamrznute mješavine graška i mrkve Podravka (450 g)
- 1 žlica narezanog svježeg kopra
- 2 žlice krušnih mrvica Podravka
- 1 jaje
- 2 žlice kiselog vrhnja
- sol
- 2 žlice parmezana
- 1 jaje
- 1 žlica sezama
Priprema:
Zamrznuto povrće stavite u kipuću vodu i kuhajte 10 minuta.
Kuhano povrće ocijedite, a dio povrća usitnite. Usitnjenom povrću dodajte preostalo kuhano povrće, sol, kopar, krušne mrvice, razmućeno jaje, parmezan, vrhnje i promiješajte.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte i polovicu tijesta premažite s pola pripremljenog povrtnog nadjeva. Isto učinite s drugim tijestom tako da dobijete dvije savijače.
Zarolajte ih, nabodite vilicom, premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.
Posluživanje: savijaču s povrćem poslužite toplu.
Savjet: savijače malo ohladite, a tek onda narežite.
Nema komentara:
Objavi komentar