Sastojci:
- 8 kriški polubijelog hljeba
- 200 gr mini paradajza
- 3 češnja češnjaka
- 1 kašika sjeckanog bosiljka
- maslinovo ulje
- so i biber
Priprema:
Paradajz zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode. Zatim mu odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice paradajza narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. Paradajzu zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, so i biber te sve zajedno lagano izmiješamo.
Kriške hljeba položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu na 220°C, dok se malo ne zapeku s obje strane. Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo.
Nema komentara:
Objavi komentar