ponedjeljak, 4. travnja 2011.

Bruschetta

Sastojci:
  • 8 kriški polubijelog hljeba
  • 200 gr mini paradajza
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 kašika sjeckanog bosiljka
  • maslinovo ulje
  • so i biber 

Priprema:

Paradajz zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode. Zatim mu odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice paradajza narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. Paradajzu zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, so i biber te sve zajedno lagano izmiješamo. 
Kriške hljeba položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu na 220°C, dok se malo ne zapeku s obje strane. Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo.

Nema komentara:

Objavi komentar