ponedjeljak, 25. travnja 2011.

Kolač sa višnjama


Sastojci:

Biskvit:
  •  4 jaja
  •  150 gr šećera
  •  1 vanilin šećer
  •  100 gr brašna
  •  ½ praška za pecivo
  •  70 gr Gussnela
  •  100 ml mlijeka
  •  100 ml ulja 
Nadjev:
  •  1 tegla kompota od višanja
  •  1 pudin vanilija 
Ukrašavanje:
  •  2 šlag pjene
  •  200 ml mlijeka 

Priprema:

Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer. Naizmjenično dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i Gussnelom, mlijeko i ulje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto umučeni snijeg od bjelanjaka. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni pleh za pečenje i ravnomjerno pospite dobro ocijeđenim višnjama iz kompota. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Sok od kompota ulijte u mjernu posudu i po potrebi dolijte vode da dobijete 450 ml soka. Oduzmite 5 kašika soka i dobro ih promiješajte s praškom za puding, a ostatak stavite da zakipi, odmaknite s vatre, dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte oko 1 minutu. Puding ravnomjerno rasporedite po pečenom biskvitu.
Ohladite, premažite šlag pjenom pripremljenim prema uputi na pakiranju.

Nema komentara:

Objavi komentar