Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 gr brašna
- ½ praška za pecivo
- 70 gr Gussnela
- 100 ml mlijeka
- 100 ml ulja
Priprema:
Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer. Naizmjenično dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i Gussnelom, mlijeko i ulje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto umučeni snijeg od bjelanjaka. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni pleh za pečenje i ravnomjerno pospite dobro ocijeđenim višnjama iz kompota. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Sok od kompota ulijte u mjernu posudu i po potrebi dolijte vode da dobijete 450 ml soka. Oduzmite 5 kašika soka i dobro ih promiješajte s praškom za puding, a ostatak stavite da zakipi, odmaknite s vatre, dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte oko 1 minutu. Puding ravnomjerno rasporedite po pečenom biskvitu.
Ohladite, premažite šlag pjenom pripremljenim prema uputi na pakiranju.
Nema komentara:
Objavi komentar