ponedjeljak, 25. travnja 2011.

Ambasador rolada


Sastojci:

Biskvit:
  •  7 jaja
  •  150 gr šećera
  •  30 gr brašna
  •  150 gr cijelih oraha 
Krema:
  •  500 ml mlijeka
  •  200 gr šećera u prahu
  •  75 gr brašna
  •  250 gr maslaca 
Nadjev:
  •  3 banane
  •  250 gr žele bombona
  •  100 ml ruma 
Ukrašavanje:
  •  100 gr čokoladnih mrvica

Priprema:

Šećer zagrijavajte do zlatno žute boje i umiješajte cijele orahe. Vruću smjesu istresite na pek-papir, ohladite, a zatim maknite s papira i sameljite. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte žumance po žumance, pa lagano dodavajte smjesu mljevenih oraha s karamelom i brašno. Smjesu izlijte na pleh (vel. 40×33 cm) obložen pek-papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte u roladu.
Šećer i brašno razmutite u 100 ml hladnog mlijeka, umiješajte u ostatak mlijeka koje ste zakipili i kuhajte nekoliko minuta. Kremu ohladite i umiješajte u izrađeni maslac. Biskvit premažite s pola kreme, pa pospite narezanim žele bombonima namočenima u rum. Cijele banane rasporedite uz rub biskvita s one strane s koje ćete početi savijati roladu. Savijenu roladu izvana premažite preostalom kremom i ukrasite čokoladnim mrvicama.

Nema komentara:

Objavi komentar