Sastojci:
Biskvit:
Krema:Nadjev:- 3 banane
- 250 gr žele bombona
- 100 ml ruma
- 100 gr čokoladnih mrvica
Priprema:
Šećer zagrijavajte do zlatno žute boje i umiješajte cijele orahe. Vruću smjesu istresite na pek-papir, ohladite, a zatim maknite s papira i sameljite. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte žumance po žumance, pa lagano dodavajte smjesu mljevenih oraha s karamelom i brašno. Smjesu izlijte na pleh (vel. 40×33 cm) obložen pek-papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte u roladu.
Šećer i brašno razmutite u 100 ml hladnog mlijeka, umiješajte u ostatak mlijeka koje ste zakipili i kuhajte nekoliko minuta. Kremu ohladite i umiješajte u izrađeni maslac. Biskvit premažite s pola kreme, pa pospite narezanim žele bombonima namočenima u rum. Cijele banane rasporedite uz rub biskvita s one strane s koje ćete početi savijati roladu. Savijenu roladu izvana premažite preostalom kremom i ukrasite čokoladnim mrvicama.
Nema komentara:
Objavi komentar