ponedjeljak, 25. travnja 2011.

Ragu s gljivama i mesom


Sastojci:
  •  60 gr pancete
  •  100 gr luka
  •  2 kašike ulja
  •  500 gr svinjetine od buta
  •  50 gr suhih vrganja
  •  200 gr bukovača
  •  500 gr krompira
  •  1 kašika vegete
  •   biber
  •  50 ml suhog bijelog vina
  •  200 ml vrhnja za kuhanje
  •  1 kašika nasjeckanog peršuna

Priprema:

Pancetu i luk narežite na kockice i propržite na ulju. Dodajte na kockice narezano meso i pecite nekoliko minuta. Polijte vodom i pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Za to vrijeme stavite suhe vrganje namakati u vodi. Bukovače očistite, operite i narežite, a krompir ogulite i narežite na kockice. Mesu dodajte pripremljen krompir, ocijeđene vrganje, bukovače, vegetu i biber, pa sve zajedno kuhajte na laganoj vatri dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuhanja dodajte bijelo vino i vrhnje.
Pospite peršinom i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar