Sastojci:
- 60 gr pancete
- 100 gr luka
- 2 kašike ulja
- 500 gr svinjetine od buta
- 50 gr suhih vrganja
- 200 gr bukovača
- 500 gr krompira
- 1 kašika vegete
- biber
- 50 ml suhog bijelog vina
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1 kašika nasjeckanog peršuna
Priprema:
Pancetu i luk narežite na kockice i propržite na ulju. Dodajte na kockice narezano meso i pecite nekoliko minuta. Polijte vodom i pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Za to vrijeme stavite suhe vrganje namakati u vodi. Bukovače očistite, operite i narežite, a krompir ogulite i narežite na kockice. Mesu dodajte pripremljen krompir, ocijeđene vrganje, bukovače, vegetu i biber, pa sve zajedno kuhajte na laganoj vatri dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuhanja dodajte bijelo vino i vrhnje.
Pospite peršinom i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar