Sastojci:
- 200 gr širokih rezanaca
- 500 gr brokule
- 350 ml vrhnja
- 50 gr parmezana
- 2 češnja češnjaka
- 2 kašike maslinova ulja
- 1 kašika maslaca
- 1 kašika limunova soka
- so
- biber
- vegeta
Priprema:
Vrhnje kratko prokuhajte, dodajte vegetu, 30 gr parmezana, limunov sok i kratko kuhajte tek toliko da se sir rastopi.
Rezance skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Brokulu operite, narežite na manje cvjetiće pa kratko prokuhajte i ocijedite.
Na zagrijanu mješavinu maslinova ulja i maslaca stavite ocijeđenu brokulu, dodajte nasjeckani češnjak, kuhane rezance i pripremljeni umak. Sve lagano izmiješajte, još kratko prokuhajte, a po želji možete dodati još malo bibera i soli.
Ovo možete napraviti i sa tikvicama.
Nema komentara:
Objavi komentar