četvrtak, 7. travnja 2011.

Rezanci sa brokulom

Sastojci:
  •  200 gr širokih rezanaca
  •  500 gr brokule
  •  350 ml vrhnja
  •  50 gr parmezana
  •  2 češnja češnjaka
  •  2 kašike maslinova ulja
  •  1 kašika maslaca
  •  1 kašika limunova soka
  •   so
  •   biber
  •   vegeta

Priprema:
  
Vrhnje kratko prokuhajte, dodajte vegetu, 30 gr parmezana, limunov sok i kratko kuhajte tek toliko da se sir rastopi.
Rezance skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Brokulu operite, narežite na manje cvjetiće pa kratko prokuhajte i ocijedite.
Na zagrijanu mješavinu maslinova ulja i maslaca stavite ocijeđenu brokulu, dodajte nasjeckani češnjak, kuhane rezance i pripremljeni umak. Sve lagano izmiješajte, još kratko prokuhajte, a po želji možete dodati još malo bibera i soli. 
Ovo možete napraviti i sa tikvicama. 

Nema komentara:

Objavi komentar