subota, 16. travnja 2011.

Rolat s bananama

Sastojci:

Biskvit:
  •  5 jaja
  •  80 gr šećera
  •  50 gr brašna
  •  17 gr kakaa
  •  1 prašak za pecivo 
Krema:
  •  5 jaja
  •  100 gr šećera
  •  150 gr čokolade
  •  1 vanilin šećer
  •  200 gr maslaca
  •  100 gr mljevenih badema
  •  2 kašike ruma 
Nadjev:
  •  1 kg banana
  •  1 kašika limunova soka

Priprema:

Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte. Pripremljenu smjesu izlijte u pleh od šporeta obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 18 minuta. Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte u vlažnu krpu i ostavite neka se ohladi.
Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.
Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana. Biskvit zarolajte u rolat i izvana premažite preostalom kremom.

Nema komentara:

Objavi komentar