Sastojci:
Biskvit:
Krema:- 5 jaja
- 100 gr šećera
- 150 gr čokolade
- 1 vanilin šećer
- 200 gr maslaca
- 100 gr mljevenih badema
- 2 kašike ruma
- 1 kg banana
- 1 kašika limunova soka
Priprema:
Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte. Pripremljenu smjesu izlijte u pleh od šporeta obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 18 minuta. Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte u vlažnu krpu i ostavite neka se ohladi.
Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.
Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana. Biskvit zarolajte u rolat i izvana premažite preostalom kremom.
Nema komentara:
Objavi komentar