ponedjeljak, 18. travnja 2011.

Šnenokle


Sastojci:
  •  1 l mlijeka
  •  15 kašika šećera
  •  3 vanilina šećera
  •  6 jaja
  •  1 kašika gustina

Priprema:

Staviti mlijeko da provri sa 6 kašika šećera i vanilin šećerom. Posebno umutiti snijeg od 6 bjelanjaka i 3 kašike šećera. Uzimati po kašiku snijega od bjelanjaka, stavljati u mlijeko koje vri, pa sa obje strane kuhati oko 3 minuta. Kuhane šnenokle vaditi rešetkastom kašikom i redati ih u staklenu zdjelu.
Posebno skuhati žuti krem: umutiti 6 žumanjaka sa 6 kašika šećera i 1 kašikom gustina, sipati u vruče mlijeko (u kom su se kuhale šnenokle od bjelanjaka). Kuhati dok se krem ne zgusne. Krem preliti preko šnenokli.

Nema komentara:

Objavi komentar