Sastojci:
Biskvit:
- 180 gr šećera
- 180 gr oraha
- 90 gr kakaa
- 6 žumanaca
- 6 bjelanaca
- 100 ml mlijeka
- 350 gr čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 300 gr čokolade za kuhanje
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Žumanca i šećer pjenasto umutite, dodajte kakao i orahe. Lagano umiješajte dobro tučeni snijeg od bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20 minuta na 180°C. Pečeni biskvit odmah prerežite na dva dijela.
Prokuhajte mlijeko, a čokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko. Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tučeno slatko vrhnje. Polovicom kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu. Preostalim dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte čokoladnom glazurom.
Za glazuru čokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipućom vodom i lagano miješajući otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku masu.
Nema komentara:
Objavi komentar