ponedjeljak, 9. svibnja 2011.

Čokoladne štanglice

Recept preuzet sa sajta www.coolinarika.com

Sastojci:

Biskvit:
  •  180 gr šećera
  •  180 gr oraha
  •  90 gr kakaa
  •  6 žumanaca
  •  6 bjelanaca 
Krema:
  •  100 ml mlijeka
  •  350 gr čokolade
  •  200 ml slatkog vrhnja 
Glazura:
  •  300 gr čokolade za kuhanje
  •  200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Žumanca i šećer pjenasto umutite, dodajte kakao i orahe. Lagano umiješajte dobro tučeni snijeg od bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20 minuta na 180°C. Pečeni biskvit odmah prerežite na dva dijela. 
Prokuhajte mlijeko, a čokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko. Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tučeno slatko vrhnje. Polovicom kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu. Preostalim dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte čokoladnom glazurom.
Za glazuru čokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipućom vodom i lagano miješajući otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku masu.

Nema komentara:

Objavi komentar