petak, 7. siječnja 2011.

Bajadera


Sastojci:

  • 100 gr kokosa 
  • 250 gr keksi (najbolje Petit Beuerre) 
  • 120 gr margarina za kolače 
  • 250 gr šećera 
  • 10 ml vode 

Za glazuru:
  • 100 gr čokolade za kuhanje 
  • malo ulja 
  • malo margarina za kolače

Priprema: 

Kekse samljeti i pomješati s kokosom. Staviti vodu i šećer na laganu vatru. Kad se šećer otopi dodati 120 gr margarina. Držati na vatri dok se margarin ne otopi i dobijete tekučinu. Tom tekućinom preliti smjesu kokosa i keksa. Dobro promješati te zatim smjesu oblikovati u kalupu po želji i dobro zagladiti.


Preliti tu smjesu čokoladnom glazurom. Glazuru pripremiti klasično (otopiti čokoladu i dodati malo ulja i malo margarina). Na kraju staviti hladiti, najbolje sat vremena u hladnjak. Preostaje još samo narezati kolač (najbolje u obliku kvadra, ko prave bajadere).