Sastojci:
- 100 gr kokosa
- 250 gr keksi (najbolje Petit Beuerre)
- 120 gr margarina za kolače
- 250 gr šećera
- 10 ml vode
Za glazuru:
- 100 gr čokolade za kuhanje
- malo ulja
- malo margarina za kolače
Priprema:
Kekse samljeti i pomješati s kokosom. Staviti vodu i šećer na laganu vatru. Kad se šećer otopi dodati 120 gr margarina. Držati na vatri dok se margarin ne otopi i dobijete tekučinu. Tom tekućinom preliti smjesu kokosa i keksa. Dobro promješati te zatim smjesu oblikovati u kalupu po želji i dobro zagladiti.
Preliti tu smjesu čokoladnom glazurom. Glazuru pripremiti klasično (otopiti čokoladu i dodati malo ulja i malo margarina). Na kraju staviti hladiti, najbolje sat vremena u hladnjak. Preostaje još samo narezati kolač (najbolje u obliku kvadra, ko prave bajadere).