Sastojci:
- 400 gr kokošijeg ili pilećeg mesa
- 200 gr korijenastog povrća ( mrkva, peršin, celer )
- 50 gr maslaca
- 50 gr brašna
- 20 gr sušene bamje
- 1 žumanjak
- 50 gr kajmaka ili milerama
- 1/2 limuna
- 1 lovorov list
- malo soli i bibera
Priprema:
Kokošije ili pileće meso operite, stavite u lonac, nalijte vode, posolite i kuhajte s očišćenom mrkvom, peršinom, celerom i lovorom. kada je meso kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršin i celer.
U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu skuhajte bamiju u vodi s malo limunova soka. Ocijedite, properite i dodajte čorbi., zajedno prokuhajte. Razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, pobiberite.