petak, 7. siječnja 2011.

Begova čorba


Sastojci:

  •  400 gr kokošijeg ili pilećeg mesa
  •  200 gr korijenastog povrća ( mrkva, peršin, celer )
  •  50 gr maslaca
  •  50 gr brašna
  •  20 gr sušene bamje
  •  1 žumanjak
  •  50 gr kajmaka ili milerama
  •  1/2 limuna
  •  1 lovorov list
  •  malo soli i bibera

Priprema:

Kokošije ili pileće meso operite, stavite u lonac, nalijte vode, posolite i kuhajte s očišćenom mrkvom, peršinom, celerom i lovorom. kada je meso kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršin i celer.


U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu skuhajte bamiju u vodi s malo limunova soka. Ocijedite, properite i dodajte čorbi., zajedno prokuhajte. Razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, pobiberite.