Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- 2 kašike otopljenog margarina
- 100 ml pileće juhe
- 2 čena bjelog luka
- 10 kašika krušnih mrvica
- 2 kašike parmezana
- 2 kašikice aleve paprike
- 1/2 kašikice suhog origana
- biber,sol,vegeta
- 4 kom.tanka kuhane šunke
- 4 kom. tanka trapista ili nekog drugog tvrdog sira
Priprema:
Uzmite pileća prsa, stavite ih jedno po jedno u najlonsku vrečicu izlupajte ih čekićem za meso ili tavom, ali ne jako pretanko da se ne raspadaju! Pobiberite i povegetite, ali ne previše, jer su ostali sastojci slani. Ostavite na stranu.
U jednu manju posudicu dodajte 1 dl juhe, otopljeni margarin, prognječeni bjeli luk, i sušeni origano.
U drugoj posudi napravite panir masu od krušnih mrvica, aleve paprike i sira parmezana.
Sad uzmite pripremljeno meso, stavite na svaki komad kuhane šunke, pa gore sir. Umotajte čvrsto rolnicu i pričvrstite čačkalicom. Tako umotano meso umoćite u smjesu od juhe, otopljenog margarina i bjelog luka, pa uvaljajte dobro u panir smjesu. Poslažite u tepsiju podmazanu maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni oko -45 min. ili dok fino ne porumeni.
P.S. Kada panirano meso poslažete u tepsiju, prelijte ga ostatkom smjese od juhe, otopljenog margarina i bjelog luka!