petak, 7. siječnja 2011.

Čokoladne kocke

 

Sastojci:

 Biskvit

  •  4 kom jaja
  •  100 gr šećera
  •   1 margarin
  •  100 gr čokolade za kuhanje
  •  4 kašike brašna
  •  1 prašak za pecivo 

Krema:
  •  0,5 l slatkog vrhnja
  •  200 gr čokolade
  •  1 žlica šećera

Priprema:
 
Izrada biskvita: žumanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.

Izrada kreme: slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.

Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…