petak, 7. siječnja 2011.

Kremšnite



Sastojci:
  • 1 pakovanje lisnatog tijesta

Krema:
  • 1lit vode
  • 1lit mlijeka
  • 12 žumanjaka
  • 150 gr šećera
  • 200 gr brašna
  • 2 vanil šećera
  • 2 kašike gustina
  • 1 mala kašičica soda -bikarbone
 
Snijeg: 
  • 12 bjelanjaka
  • 250 gr šećera 
  • 1 vanil šećer 

Ostalo:
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljamo i ispečemo na preokrenutom limu za pečenje, potrebne dvije kore.

Od bjelanjaka, šećera i vanil šećera umiješamo snijeg da bude čvrst.

Pomiješamo mlijeko i vodu i stavimo da se kuha. Pomiješamo žumanjke, šećer, vanil šećer, brašno i gustin sa malo mlijeka (kao za puding). Kad mlijeko prokuha umiješamo smjesu u mlijeko i kuhamo dok se ne zgusne. Kad se zgusnulo maknemo sa štednjaka i umiješamo žličicu soda-bikarbone. U još  toplu kremu umiješamo snijeg bjelanjaka, promiješamo i stavljamo na donji list lisnatog lista. Na vrh stavimo drugi list lisnatog tijesta, izrežemo kocke i posipamo šećerom u prahu.