Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog tijesta
Krema:
- 1lit vode
- 1lit mlijeka
- 12 žumanjaka
- 150 gr šećera
- 200 gr brašna
- 2 vanil šećera
- 2 kašike gustina
- 1 mala kašičica soda -bikarbone
Snijeg:
- 12 bjelanjaka
- 250 gr šećera
- 1 vanil šećer
Ostalo:
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljamo i ispečemo na preokrenutom limu za pečenje, potrebne dvije kore.
Od bjelanjaka, šećera i vanil šećera umiješamo snijeg da bude čvrst.
Pomiješamo mlijeko i vodu i stavimo da se kuha. Pomiješamo žumanjke, šećer, vanil šećer, brašno i gustin sa malo mlijeka (kao za puding). Kad mlijeko prokuha umiješamo smjesu u mlijeko i kuhamo dok se ne zgusne. Kad se zgusnulo maknemo sa štednjaka i umiješamo žličicu soda-bikarbone. U još toplu kremu umiješamo snijeg bjelanjaka, promiješamo i stavljamo na donji list lisnatog lista. Na vrh stavimo drugi list lisnatog tijesta, izrežemo kocke i posipamo šećerom u prahu.