ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Francuska goveđa juha


Sastojci:
  • 1 velika goveđa kost 
  • 1500 gr govedine od prsiju ili vrata 
  • 2500 ml vode 
  • 1 kašičicaa soli 
  • 1/4 kašičice papra 
  • 1 lovorov list 
  • 2 klinčića 
  • 1 glavica luka 
  • peršun 
  • 5 mrkvi 
  • 3 celera  

Priprema:

Govedinu staviti u lonac, doliti vodu i kuhati. Kada provri skinuti pjenu, posoliti i popapriti. Dodati lovorov list, klinčiće, luk prerezan po pola, peršin i kuhati 2 i pol do 3 sata na laganoj vatri. Dodati povrće (mrkvu na kolutove, celere na kriške) i kuhati dok povrće ne omekša. Procijediti u dugi lonac, izdvojiti lovor i luk, a ostalo povrće i meso vratiti u juhu.