ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Knedle sa šljivama


Sastojci:
  • 600 gr skuhanog krompira 
  • 500 gr brašna 
  • 1 jaje 
  • malo mlijeka 
  • 50 gr margarina 
  • 20-ak šljiva

Priprema:

Krompir skuhati te uz dodavanje mlijeka i margarina napraviti pire. Kada se prohladi dodati jaje i s brašnom umijesiti tijesto. Brašno dodavati postepeno dok se tijesto ne počne odvajati od zdjele za miješanje. Tijesto razvaljati i rezati na kocke veličine 10cmx10cm. U sredinu staviti šljivu očišćenu od koštice i uvaljanu u šećer.
Oblikovati knedle. Kuhati okruglice u kipućoj vodi oko 5 minuta, kada isplivaju na površinu izvaditi ih cjediljkom i uvaljati u mrvice popržene na malo ulja i zašećerene. Po želji ih preliti vrhnjem.