Sastojci:
- 10 pilećih krilaca
- 1 kašika limunovog soka
- ulje za prženje
- peršun
Tijesto:
- 1 šolja brašna
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice paprike
- 1,5 kašičice kumina
- 1,5 kašičice bibera
- 3/4 kašičice osušenog timijana
- 1/2 kašičice ljute papričice
- 1 šolja piva
- 1 kašika biljnog ulja
Priprema:
Stavite pileća krilca u nisku posudu, poprskajte limunovim sokom, posolite i pobiberite. Pokrijte ih i stavite u frižider na 1 sat da se mariniraju.
Za tijesto u zdjeli izmiješajte brašno, so, papriku, kumin, biber, timijan i ljutu papričicu. U sredini napravite rupu i ulijte pivo i ulje. Umjesite tijesto i ostavite na sobnoj temperaturi jedan sat da odstoji.
U dubokoj posudi ugrijte ulje na 190°C. Umočite piletinu u tijesto i pecite (ne više od 5 komada odjednom) 3 minute ili dok ne dobije zlatnu boju. Osušite na papirnatom ubrusu. Posolite i servirajte na pladanj sa peršunom.