Sastojci:
- 500 g riže
- 2 cvekle
- 400 g graška
- režanj češnjaka
- 700 g kozica
- peršun
- bijelo suho vino
- maslinovo ulje
Priprema:
Očišćenu cveklu skuhajte u 2 litra vode (malo posoljene). Pripremite court-bouillon, kuhajući litar vode sa čašom vina, vezicom peršuna i kašikom ulja. Operite kozice i skuhajte ih u court-bouillonu.
Oljuštite ih i odstranite utrobu te pustite na toplom. Vratite ljušture u juhu te kuhajte da se stisne. Skuhajte rižu u vodi u kojoj se kuhala cikla koju ste ocijedili, ogulili i odgovarajućim priborom oblikovali u loptice potrebne za ukrašavanje. Skuhajte grašak u pola čaše vode s režnjem češnjaka, nekoliko listova peršina i malo soli (7-8 minuta kuhanja). Ocijeđenu rižu premjestite u zdjelu. Dodajte grašak, kuglice od cikle i kozice.