petak, 7. siječnja 2011.

Ružičasta riža


Sastojci:

  • 500 g riže
  • 2 cvekle
  • 400 g graška
  • režanj češnjaka
  • 700 g kozica
  • peršun
  • bijelo suho vino
  • maslinovo ulje 

Priprema:

Očišćenu cveklu skuhajte u 2 litra vode (malo posoljene). Pripremite court-bouillon, kuhajući litar vode sa čašom vina, vezicom peršuna i kašikom ulja. Operite kozice i skuhajte ih u court-bouillonu.

Oljuštite ih i odstranite utrobu te pustite na toplom. Vratite ljušture u juhu te kuhajte da se stisne. Skuhajte rižu u vodi u kojoj se kuhala cikla koju ste ocijedili, ogulili i odgovarajućim priborom oblikovali u loptice potrebne za ukrašavanje. Skuhajte grašak u pola čaše vode s režnjem češnjaka, nekoliko listova peršina i malo soli (7-8 minuta kuhanja). Ocijeđenu rižu premjestite u zdjelu. Dodajte grašak, kuglice od cikle i kozice.